Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelfde product, nieuwe profilering voor Van Wesemael dankzij LED Bedrijfseconomische vraagstukken

Zelfde producten, nieuwe profilering

Van Wesemael bvba is specialist in bevloering met een mengeling van muurtegels, keramiek, glas en natuursteen. Maar voor de zaakvoerder was het tijd voor iets nieuws. “Ik wilde weliswaar dezelfde activiteiten uitvoeren voor particuliere klanten, maar daarnaast mijn expertise aanbieden aan doe-het-zelvers”, licht Frank Van Wesemael toe. “Mijn bedrijf profileren als dé specialist in glas- en natuursteenmozaïeken, marmer en graniet.” En hoewel hij perfect wist hoe hij dit in de praktijk zou toepassen, waren er ook nog uitdagingen als marketing, rekrutering, en de verdere uitbouw van het bedrijf.” Enter de LED Bedrijfseconomische vraagstukken.  

Business- en financieel plan

“Wij konden de ondernemer ondersteunen bij de opmaak van het business- en financieel plan”, aldus Steven Vanden Broucke van die LED. “Maar voor maximale ondersteuning leek het ons nodig dat iemand de zakelijke kant dagelijks zou opvolgen en leiden. We hielpen bij het opstellen van de vacature in kwestie. Die extra persoon zou zichzelf door de lancering van dat luik moeten terugverdienen. Maar dat moeten we nog afwachten.”

Klankbord

Voor een stielman zonder ervaring in bedrijfsuitbreiding, die al jarenlang zelfstandig werkt, is dit inderdaad een sprong in het onbekende. Maar de man heeft er goede hoop op. “Via LED heb ik nieuwe ideeën ontdekt die ik nu nog verder aan het uitwerken ben”, besluit hij. “De concrete resultaten daarvan zal ik weliswaar pas volgend jaar ondervinden. Maar omdat LED mijn activiteit met een neutrale en professionele bril evalueerde en er rond adviseerde, kreeg ik niet alleen een welgekomen klankbord, maar ook de aanzet tot haalbare verandering op korte termijn.”

Frank Van Wesemael
Frank Van Wesemael
zaakvoerder
Bedrijf: 
Van Wesemael