Overslaan en naar de inhoud gaan

Reclamebedrijf CAP47 kiest geschikte cloud provider na advies van LED SuSIT

CAP47 (www.cap47.be) is een reclamebedrijf gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van digitale campagnes, waaronder websites, e-mail campagnes en Facebook pagina's. Ze verlenen daarbij strategisch advies en zorgen voor zoekmachineoptimalisatie.

Het bedrijf wilde een drietal Cloud providers met elkaar vergelijken om gericht de beste optie voor hun applicaties te kiezen. Die vergelijking deden ze op basis van 3 zaken: prestaties, prijs en support.

Specifiek voor het luik prestaties deed CAP47 een beroep op de LED SuSIT. Deze LED hielp hen bij het uitvoeren van doelgerichte performance-metingen. De drie Cloud platformen draaiden een gelijkaardige testconfiguratie met dezelfde webapplicatie van CAP47. Via de in-house ontwikkelde software werd een realistische workload gegenereerd. Server throughput en responsetijden van de pagina’s werden gemeten, terwijl er live monitoring was van hardware resources (CPU, geheugen, I/O). 

Naast het uitvoeren van stresstests, werd er bovendien advies gegeven naar optimalisatie van de geteste applicatie en server infrastructuur. Zo bleek o.a. uit de testen dat verticale schaling van de servers geen extra effect gaf en werden een aantal load-balanced opstellingen voorgesteld.