Overslaan en naar de inhoud gaan

Milieuvriendelijke koelinstallaties bij Integral

Integral uit Eeklo is een  projectinrichter voor voedingswinkels, hotels en diverse professionele interieurs.   Het bedrijf biedt een ‘integraal’ concept aan vanaf het ontwerp over productie tot plaatsing van het maatmeubilair, het uitvoeren van schrijn- en schilderwerk, betegeling en decoratie. Integral verzorgt ook de studie, plaatsing en de na-service van de technische koelinstallaties. Hiervoor heeft Integral een 40-tal medewerkers in dienst, die elk in hun domein gespecialiseerd zijn, en bouwde zij aan een professioneel netwerk van externe korpsen.

Via een Tetraproject aan de Artevelde Hogeschool in Gent kwam zaakvoerder Erik De Puydt in contact met LED-expert Walter Reulens van de LED Duurzame Ontwikkeling aan UCLL (voormalige KHLim): “Gezien de Europese regelgeving, stelde zich de vraag hoe we op een milieuvriendelijke manier onze koelinstallaties konden aanpassen. Die vraag spookte al een tijdje door ons hoofd, maar door met Walter de voor- en nadelen van zo’n omschakeling op een rijtje te zetten, hebben we hierin een betere beslissing kunnen nemen. We hebben sneller de knoop kunnen doorhakken en hebben ook kinderziektes kunnen vermijden die onvermijdelijk met zo’n aanpassing  gepaard gaan. Eigenlijk zou je dus kunnen stellen dat we de wijziging door het LED-advies efficiënter hebben doorgevoerd en hierdoor tijd en geld hebben kunnen besparen. De praktijkervaring waarop deze experts kunnen bogen, maakt het voor een ondernemer makkelijk om met hen samen te werken. Laagdrempelig advies dus, net zoals het bedoeld is.”

Erik De Puydt: "Door het LED-advies hebben we onze omschakeling efficiënter doorgevoerd en hebben we hierdoor tijd en geld kunnen besparen."
Bedrijf: 
Integral