Overslaan en naar de inhoud gaan

e-BO Enterprises en SuSIT spreken dezelfde (digi)taal

Digitalisering speelt een steeds grotere rol in het bedrijfsleven. Een onderneming als e-BO Enterprises speelt daar op in door beveiligde platformen te ontwikkelen voor zijn klanten, die zo efficiënt hun content kunnen verdelen. Concrete producten van e-Bo Enterprises zijn eboVision (specifieke oplossingen voor bedrijfsomgevingen), PrisonCloud (cloud computing voor gevangenissen) en eboOffshore, dat het dagelijkse beheer van offshore windmolenparken mogelijk maakt. Momenteel telt het bedrijf 25 medewerkers en is het (vooral) actief in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.

De samenwerking van e-BO Enterprises met een LED bewees dat deze laatste ook voor heel specifieke, technische vraagstellingen kan worden ingezet. Die vraag, of beter uitdaging, klonk namelijk als volgt: hoe zetten we een Mysql cluster op voor high availability, inclusief load balancing en een failover systeem? Klinkt behoorlijk complex, maar Philip Dubois van de LED SuSIT (Sustainable and Secure IT) ging met succes de uitdaging aan.

Nood aan externe expertise

Zegt Frank Moeyersons van e-BO Enterprises: “We hadden al een aantal researchprojecten gedaan met kennisinstellingen en  kwamen bij de LED terecht via onze contacten binnen Howest. Sowieso hadden we nood aan externe expertise, omdat we in deze specifieke materie niet voldoende thuis waren.”

Maar waarom dan geen commerciële consultant onder de arm genomen? “Omdat e-Bo Enterprises de kennis liever zelf in huis haalt in plaats van te outsourcen”, aldus Philip Dubois, de LED-expert in kwestie. “En daar konden wij als LED bij helpen. Na een aantal meetings kon het project duidelijk worden afgelijnd. We legden een aantal mogelijke oplossingen naast elkaar, bespraken die grondig en diepten vervolgens de gekozen oplossing verder uit.”

Het LED-netwerk als kennishub

Over het uiteindelijke resultaat is Moeyersons formeel: “De configuratie die de LED-expert ons heeft aangeraden is opgenomen binnen onze architectuur en draait inmiddels in productie.” En de conclusie over de samenwerking? “Het LED-netwerk vormt voor ons als KMO een echte kennishub, waarbij we snel beroep kunnen doen op de nodige expertise en ervaring, om snel en efficiënt te kunnen reageren op veranderingen in de markt.”